Aranytoll-díj Szabó Zsoltnak

2017. március 15. 01:02

Újabb MÚRE-tag vehette át Budapesten, a MÚOSZ-székházban a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll--díját. A MÚRE javaslatára az idei határon túli díjazott Szabó Zsolt, a Művelődés folyóirat korábbi főszerkesztője, könyv- és lapszerkesztő, az Újságírás szak oktatója, nyugalmazott egyetemi docens.

Idei díjazottunkról a március 14-én délelőtt megtartott ünnepségen Rácz Éva MÚRE-elnök mondott laudációt.


Szép is, jó is

2017. március 13. 01:00

„Megkérdezték, hogy mit gondolok arról, hogy a stúdióban a kolléga Szép jó napot kíván Jó napot helyett. Én magam a köszönési és köszöntési formulák átalakulásában a megváltozott értékrendszerű ember igazodását látom.” Magyari Sára nyelvész rovata.


75 éves az erdélyi magyar rádiózás

2017. február 28. 04:54

75 esztendő nagy idő: három emberöltő. És ha arra gondolunk, hogy világháború, határtologatás, majd a kommunista diktatúra évtizedei és a 90-es évek globalizálódó válsága torlódott ebbe az időbe, akkor nyilvánvaló, hogy történelmi léptékkel mérhetjük azt, ami ennyi időn át fennmaradt és időről időre kiemelten fontos volt az életünkben.


Intelligens vagy okos?

2017. február 13. 11:12

Az okos melléknevünk egyre inkább szóösszetételek előtagjaként is használatos azoknak az új eszközöknek, alkalmazásoknak a magyar megnevezésében, amelyeket a digitális és mobilkommunikáció hoz létre. Magyari Sára sorozata.


MÚRE – Brassaï 2016 sajtófotó pályázat

2017. február 01. 08:44

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete meghirdeti a Brassaï 2016 Sajtófotó pályázatot. Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók jelentkezését várjuk 2016-ban készült alkotásaikkal, továbbá magyarországi vagy a világban másutt élő magyar fotósok Romániában készült vagy a külhoni magyarok életével foglalkozó képeit.