Eredeti terveink szerint Egyesületünk idén is a Hargita megyei Gyergyószárhegyen tervezte megtartani szokásos éves szakmai tanácskozását. Bár az előkészületek során igyekeztünk alkalmazkodni a járványügyhelyzet alakulásához, minden szabály betartásának feltételeit körültekintően előkészítettük, a MÚRE Igazgatótanácsa úgy döntött, lemondja a szeptember 18-19-re meghirdetett rendezvényeit.

A döntés során figyelembe vettük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását, elsősorban az idősebb kollégák egészségét veszélyeztetnénk azáltal, hogy az ország különböző megyéiből gyűlnénk egybe. Továbbá nem volt lehetőségünk meghívni anyaországbeli kollégáinkat, valamint a többi külhoni magyar újságíró szervezet képviselőit.

A járványhelyzet alakulásától függően az ősz folyamán egy későbbi dátumra hirdetjük meg a programot, kedvezőtlen esetben pedig 2021 tavaszára.

A MÚRE 2020-as Nívódíjait, a Brassai riportfotó-fotópályázat díjait, a Visszatérés című riportpályázatunk és a Memento Covid fotópályázat eredményhirdetését, díjkiosztóit szűkebb körben vagy online formában megtartjuk, ezekről idejében értesítjük az érintetteket, illetve a nyilvánosságot.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk mindannyiunk egészségére!

 

Marosvásárhely-Nagyvárad

2020. szeptember 8.

 

A MÚRE Igazgatótanácsa