MIT KELL TUDNI A TAGSÁGRÓL?

 

Ki lehet tagja a MÚRE-nak?

Az Alapszabály értelmében: teljes jogú taggá válhat bármely nagykorú, újságírói tevékenységet folytató személy, aki legalább 2 éve dolgozik a romániai magyar sajtóban.

Az újságíró és/vagy kommunikáció szakos diákok, valamint a szakmai tapasztalattal még nem rendelkező újságírók gyakornoki státust kaphatnak. A gyakornokok is teljes jogú tagjai egyesületünknek: választhatnak és megválaszthatók, kedvezményesen vehetenek részt rendezvényeinken és megkapják a MÚRE lapját, a Romániai Magyar Sajtó című kiadványt.

A sajtóban nem dolgozó kérelmezők pártoló tagként vehetnek részt a szervezet munkájában.

 

Hogyan nyerhető el a tagság?

A kérelmező kitölti és elküldi a Tagfelvételi kérelemre vonatkozó nyomtatványt egy digitális igazolványképpel együtt a mure@mure.ro e-mail címre. Az elfogadáshoz két tag ajánlása szükséges.

 

A kérés elbírálása:

A MÚRE elnöke és ügyvezetője ellenőrzi, hogy a kérelmező megfelel-e a tagfelvételi követelményeknek. A kérelemről az Igazgatótanács dönt.

A titkárság a jóváhagyástól 10 naptári napon belül értesíti a kérelmezőt írásban vagy e-mailen.

 

Mikortól számít a tagság kezdete?

Attól a dátumtól amikor befizette a beiratkozási díjat.

Aki a fentieknek nem tett eleget, annak tagsági kérelmét tárgytalannak tekintjük.

 

Különfélék:

1.) A MÚRE Alapszabálya szerint a tagdíj a minimálbér 1%-a.

2023. január 1-től a tagdíj 1 hónapra 18 lej. Aki egy teljes évet előre egyben kifizet, annak 2 hónap kedvezményt adunk.

Diákoknak 50% kedvezmény jár.

A gyermeknevelési szabadságon levő kismamák mentesülnek a tagdíjfizetéstől.

Az Igazgatótanács 2022 novemberi határozata alapján, megszűnik a 70 év alatti nyugdíjasok 50 százalékos tagdíjkedvezménye, illetve a 70 év feletti tagok tagdíjmentessége.

Kérésre, indokolt esetben az elnök 50-100% közötti tagdíjfizetési kedvezményről, illetve mentességről dönthet nyugdíjas tagok, illetve munka nélkül maradt tagok esetében.

 

Kedvezmények:

A MÚRE rendezvényeihez kapcsolódó szállás és étkezés hozzájárulásánál kedvezményt kaphatnak a tagdíjfizetéssel naprakész tagok.

Azok a tagjaink, akik megfelelnek a krirériumrendszerben előírtaknak, 50 százalékos pótnyugdíjban részesülhetnek.

 

Tagfelvételi kérelem kitöltése