Besztercén zárul a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének idei országjárása. Nem magyarul magyarok című könyvünket a Magyar Házban, november 19-én, csütörtökön 17 órától mutatjuk be a besztercei érdeklődőknek.

 

A besztercei Magyar Ház kapuja   Fotó: EMKE.ro

 

Az első, Óradnán tartott könyvbemutatón kaptuk a meghívást az EMKE Beszterce-Naszód megyei elnökétől, Plesch Katalintól, hogy a megyeszékhelyen is ismertessük a 2015 nyarán készült szórványriportokat tartalmazó kötetet.

A könyvet ismerteti Rácz Éva felelős kiadó, a MÚRE elnöke, a szerzők közül jelen lesz: Antal Erika, Bögözi Attila, Gáspár Melinda, Gáspár Sándor, Prózsa Lilla Zsuzsanna és Réman Tibor.

Az országjáró projekt részeként, 2015. július 10-12. között 25 újságíró – közöttük 6 diák – vett részt az idei MÚRE-riporttáborban, a Beszterce-Naszód megyei Radnaborbereken. Az újságírók 6 megyéből érkeztek, 9 szerkesztőség képviseletében. Volt közöttük rádiós és tévés, de a nyomtatott és az internetes sajtó is képviseltette magát.

A kötet anyagát az ősz folyamán bemutattuk Nagykárolyban, Marosvásárhelyen, valamint októberben a VII. Nagyváradi Könyvmaratonon.