Ismét általános hírközlő csatornává válik a román közszolgálati televízió TVR 1 csatornája. Április 15-től megszűnik az eddigi hírcsatorna jelleg, és új műsorrács lép életbe, amelyből nem hiányoznak a dokumentumfilmek, ankétok és riportok – tájékoztat a köztelevízió honlapja. Fél órával hosszabb lesz a fő híradó, és minden este más-más típusú filmeket nézhetünk, biztat a TVR1.

A hétfőtől péntekig sugárzott reggeli műsor 6 órakor kezdődik, és 9-ig olyan hasznos információkkal szolgál, amelyek elengedhetetlenek a mindennapok megfelelő beindításához. Tájékoztatnak az időjárásról és a forgalmi adatokról, illetve a napi eseményekről. Lesz valutaárfolyam, sajtószemle, informatikai vagy utazási hírek és horoszkóp, illetve az egész ország területéről ígérnek híreket.

11 órától új magazinműsor jelentkezik, amelyben – mint írják – ötleteket adnak „az energikus élethez”, továbbá naprakész információkkal és a sztárvilággal is foglalkoznak. Minden hétköznap 17 órától sugározzák az Arctic Air kanadai sorozatot (ez látható a mellékelt képen is), sürgősségi esetekről: pusztító viharokról vagy repülőgép-szerencsétlenségekről.

 

 

A minden nap 20 órakor kezdődő Híradó másfél órája tartalmazza majd a nap lényeges híreit, az időjárás-jelentést és a sportot, valamint A nap témáját: a műsorvezető meghívottakkal vitatja meg a nap legfontosabb eseményének következményeit. Az esti műsorban hétfőn láthatunk színházi közvetítést, kedden történelmi filmet, szerdán akció-, rendőrfilmeket vagy thrillereket, pénteken pedig híres színészekkel készült alkotásokat. A dokumentumfilmek, ankétok és riportok műsorai: csütörtökön 21.30-tól a „Romániai dosszié”, majd 22.30-tól „Antonescu felügyelő nyomozása”, szombaton 21.00 órától pedig külföldi dokumentumfilmeket vetítenek.

A közszolgálati televízó azt ígéri: idén tavasszal új szórakoztató műsorokat is készít, és folytatja a közvetítéseket is a legfontosabb országos ligákból.

Ezzel egyidőben, változik a TVR2 és a TVR 3 műsora is. Az előbbi "az egész családnak" szól, az utóbbi műsoraiban helyet kap a kultúra, az utazás, a főzőcske és a folklór is.

A TVR 2 is ígér filmeket: hétfőn romantikus komédiákat, szerdán folytatódk a Telecinemateca, csütörtökön kalandorok, pénteken erős hősnők jutnak főszerephez. Szombaton vetítik A hét filmjét, a vasárnap pedig a román film és a művészfilm napja. Ezen a csatornán a híradókat 12 és 19 órától nézhetjük.

A TVR 3 csatorna azt ígéri, hogy "kapcsolódik az eseményekhez, a hagyományokhoz és a kultúrához az ország minden sarkában", a területi stúdiók műsorai révén. Ezen kívül, 23 órától csütörtökön dokumentumfilmet, pénteken művészeti dokumentumműsort sugároznak, miközben a hét első három napján továbbra is a 2018-as Enescu-fesztivál felvételeit követhetjük figyelemmel. A gasztroműsorok kedvelőinek szól szombaton és vasárnap délelőtt a "Sót az ételbe" sorozat, amely hagyományos recepteket mutat be.

(Kép forrása: tvr.ro)