Megjelent a Hivatalos Közlönyben a Magyar Újságírók Romániai Egyesületét közhasznúvá nyilvánító kormányhatározat. Az egyesületünk megfelelt minden kitételnek, amint azokat a közhasznúsítást is leíró 2000./26. sz. Kormányrendelet szabályozza.

Mostani, 1220. sz. Határozatát, amely a 2022. október 13-i, 996. sz. Hivatalos Közlönyben jelent meg, október 5-én fogadta el Románia Kormánya.

A döntésben szerepet játszott minden, az utóbbi években kifejtett tevékenységünk: a tagoknak és más újságíróknak, illetve diákoknak szervezett képzések, az önkormányzatokkal, egyetemekkel és civil szervezetekkel kötött együttműködési partnerségek, a riport- és szakkönyvek kiadása.

A határozat kiemeli: A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének fontos szerepe volt a Babes–Bolyai Tudományegyetemen az újságíróképzés beindításában, együttműködik más szakmai szervezetekkel a média önszabályozása terén, és évente többször szervez szakmai találkozókat, kerekasztal-beszélgetéseket, kiállításokat nem csak tagjainak, de az egész romániai magyarság érdeklődésére számítva.