Nem hosszabbítják meg  a határidős szerződéseket, és legtöbb helyen csak tudósító-stábokkal dolgoznak tovább – erről szólnak a közösségi médiában felröppentett hírek. A cég közleményében az áll: a bukaresti szerkesztőségbe integrálják a regionális stdiók újságíróit, műszaki és produkciós személyzetét. Tudatják, hogy megszűnik a regionális szórás Brassóban, Galacon, Jászvásáron, Kolozsváron, Konstancán, Krajován, Nagyváradon és Temesváron is: visszaadják a területi stúdiók licencét, és cserében jobban felszerelik a tudósítói hálózatot, amely a mostani 12 helyett ezentúl 18 stábbal dolgozik.

"Az utóbbi években jelentősen változott a médiapiac és a közönség médiafogyasztási szokásai is átalakultak: többen  vándoroltak át az online vagy a multiplatform tartalmak felé. A televíziók weboldalai és a portálok egyre több látogatót vonzanak, ami más csatornák nézettségének csökkenéséhez vezet. Az online tartalmak nem csak országosan vagy nemzetközileg érdekes, hanem földrajzilag közelebbi (regionális vagy helyi) aktualitást is kínálnak."  – áll a cég közleményében, amely szerint elemezték a központi szerkesztőség, a területi stúdiók és a jelenlegi szervezés hatékonyságát. Az eredmények alapján kijelentik: indokolt az eddigi vállalkozói modell újragondolása, hogy "lépést tartsanak a közönség elvárásaival és szükségleteivel, hogy jobban megfeleljenek a vállalat rövid, közép és hosszútávú céljainak." Az átszervezés februártól lép életbe.

 
 
Az utóbbi hónapokban több szereksztő és riporter is távozott a DIGI hálózatától. A stirioradea.ro portál információi szerint, a cég egyik nagyon ismert arca, a 2014 óta műsorvezető Tudor Musat is távozik a csatornától. Az újságíró a Pagina de media kérdésére úgy fogalmazott: jelenleg nincs olyan projekt, amelyben cége együttműködne a csatornval, és nem tudja, lesz-e közös munkájuk a továbbiakban.

 

 

Az Országos Audiovizuális Tanács 2018 novemberében közzétett adatai szerint, a DIGI 24 csatornát működtető RDS-RCS részvénytársaságnak 18 televíziós licence van: 10 műholdas és 8 kábeles sugárzásra, emellett, 38 rádiólicencet kapott, ebből 1 országos, 2 műholdas sugárzásra jogosítja fel. Ezzel a tv-piacon a 3., a rádiótulajdonosok közül a 4. legtöbb licenc birtokosa.