Elindította Romániával foglalkozó honlapját a Szabad Európa Rádió (SZER), főleg szöveges tartalmat jelenítve meg. Podcast is tartozik az oldalhoz, ezen naponta 9 és 17 óra között a SZER archív anyagait sugározza, utána meg (17 és 9 óra között) az Amerika Hangja (VoA) zenéjét hallgathatjuk.

Oana Serafim, a SZER román nyelvű szerkesztőségének a vezetője

 

A bemutatkozó tartalmak között szerepel egy elemzés, amelynek következtetése az, hogy egy romániai átlagember 50 év alatt érheti be jövedelemben a jelenlegi parlamenti képviselőket, persze csak azzal a feltétellel, hogy az előbbi fizetését az utóbbi években tapasztalt rimusban folyamatosan emelik, miközben az utóbbi juttatása nem változik. A történelmi visszaemlékezések között olvashatunk a 30 évvel ezelőtti újságok híreiről, a nemzetközi kitekintőben pedig Donald Trump Törökországnak intézett fenyegetőzése mellett például azt is megismerhetjük, hogyan próbálja átnevelni a kínai hatalom a muzulmán ujgurokat.

Az oldal rovatai között visszaköszön a rádió egykori műsorának címe, az „Actualitatea românească” – romániai aktualitással. További rovatok foglalkoznak Moldovával és nemzetközi hírekkel, a „Még több” menüpont alatt pedig találunk szórakoztató tartalmakat (Fake U News), publicisztikát (Agora), európai ügyekkel foglalkozó, valamint kulturális tartalmakat.

Impresszuma szerint, a szerkesztőség Csehországban működik, és a román nyelvű szerkesztőség vezetője Oana Serafim, aki a Moldova kíöztársasággal foglalkozó oldalt is irányítja. Romániáért felelős szerkesztő Sabina Fati, a bukaresti főszerkesztő pedig Adelina Rădulescu. A szolgáltató közösségi oldalán azt írja magáról: „a román szerkesztőség a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió független médiavállalkozás része, ennek finanszírozója az Egyesült Államok Kongresszusa, a Egyesült Államok Globális Médiáért Ügynökségén keresztül. Szerkesztői függetlenségét az amerikai törvények biztosítják.”