Visszatérés című riportpályázatunk és a Memento Covid fotópályázat beküldési határidejét egyaránt szeptember 4-ig, pénteken éjfélig meghosszabbítjuk.

 

  1. Riportok

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) a nyárelőn két szakmai pályázatot is meghirdetett. Az egyik VISSZATÉRÉS címen riportok írására buzdítja az újságírókat, mivel idén a szokásos nyári riporttáborok megrendezésére, a vírushelyzetre való tekintettel nem volt lehetőség. Az ajánlott témakör a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendkívüli intézkedések utáni időszakkal, a hétköznapokhoz való visszatérés különböző élethelyzeteivel kapcsolatos. Megjeleníthetők egyéni sorsok, munkahelyek, helyi vagy más közösségek, gazdasági szereplők, továbbá a megváltozott élethelyzetek, továbbá a járvány idején a védekezésben aktívan részt vevők bemutatása. Akkor is lehet pályázni, ha az anyag időközben a médiában megjelent. Pályázhatnak romániai magyar újságírók és más külhoni magyar kollégák, illetve magyarországi újságírók. Kérjük, a pályaművekhez rövid életrajzot mellékeljenek, illetve jelezzék, hozzájárulnak a pályamű kiadásához, újraközléséhez. A felső terjedelmi határ 20000 jel szóközökkel, rádiós-televíziós anyag esetében 20 perc, fotóriportnál 12 felvétel, maximum 2000 jel kísérőszöveggel.

Díjazás: I. díj 1000 lej, II. díj 500 lej, III. díj 300 lej. További különdíjat adhatnak át a pályázat szervezésébe bevont partnereink. A műveket (nagyobb fájlok esetében tömörített formában) a mure@mure.ro címre kérjük eljuttatni.

Nem változtatva a kiírás feltételein, de figyelve a járványügyi helyzet alakulására, a MÚRE Igazgatótanácsa úgy döntött, az eredeti beküldési határidőt (augusztus 15.) meghosszabbítja szeptember 4-ig, eredményt szeptember 19-én hirdet a gyergyószárhegyi szakmai találkozón.

 

  1. Fotók

Ugyancsak szeptember 4. a meghosszabbított határideje, a Brassai 2019 pályázattal párhuzamosan meghirdetett MEMENTO COVID című fotópályázatnak, melyre olyan pályamunkákat várunk, melyek a koronavírus-járvány megjelenésével, a leküzdése érdekében folyó küzdelemmel, a járványhelyzet hőseivel kapcsolatosak, továbbá az átélt időszak drámai pillanatait és hétköznapjait vizuálisan örökítik meg.

A pályázatra legfennebb 8 egyéni fotó vagy két, egyenként 5 színes vagy fekete-fehér fotóból álló sorozat küldhető be 2–10 Mbyte mérethatárok között. A pályázatra nevezési díj nincs, a kiírás nem korlátozza a résztvevőket életkor vagy lakóhely alapján. A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, a legjobb képekből vándorkiállítást szervezünk.

 

A MÚRE Igazgatótanácsa