November 30-án zárul a nagyváradi várban a Vilidár István Galériában idei sajtófotó pályázatunk első kiállítása, a tárlat finisszázsán jelentjük be az idei díjazottakat. Ezúttal lehetőséget teremtünk arra is, hogy a látogatók a helyszínen és online szavazhassanak az általuk legjobbnak tekintett kép(ek)re. A következő napokban a mure.ro oldalon megtekinthetik a teljes sorozatokat, illetve a zsűri által beválogatott egyéni felvételeket, s ezekre leadhatják szavazatukat. Szavazni lehet Facebook oldalunkon egy lájkkal, vagy levélben a mure@mure.ro címen.

Az alábbiakban Kerekes István szociofotó kategóriában szereplő felvételeit tekinthetik meg.

 

1.: Lacika

Lacika és családja egy erdélyi nyomortanya lakói. A fiú balesetben vesztette el ballábát. A tanya lakóinak zöme munkanélküli, mások napszámos munkából próbálják fenntartani magukat, családjukat. Iskolába nagyon kevés gyerek jár, ők is csak négy osztályig.

 

2.: Anna és Aranka

Anna és Aranka kecskepásztorok egy erdélyi faluban. Anna kénytelen magával vinni nap mint nap két kisgyerekét is.

 

3.: A nyomor gyermekei

Lacika és barátai egy felfordult kocsi roncsában találták meg maguknak a játszóteret.

 

4.: Mária

A tizennégy éves Maria mélynyomorban él családjával együtt egy erdélyi tanyán. Mária ottjártamkor épp műanyag hulladékot válogatott, amivel majd a hidegebb napokon fűteni fognak. A háttérben Maria öccse, Lacika, aki ballábát balesetben vesztette el, és édesanyja kezében a legfiatalabb gyerekkel. A tanyán lakók számára igazi kihívás az egyik napról a másikra a megélhetés.

 

5.: Újra úton

Pozsonyi életkép koronavírus járvány idején. Hosszú idő után az emberek újra kimehettek az utcára betartva a szigorú járványügyi szabályokat.