Egyesületünk őszi találkozóján, Gyergyószárhegyen szeptember 18-án adjuk át a MÚRE idei szakmai díjait. A korábbi évek gyakorlatához képest újdonság, hogy lehetőséget biztosítunk a szerkesztőségeknek, illetve tagjainknak is, hogy kollégákat jelöljenek az alábbi díjakra: Rádiós nívódíj, Televíziós nívódíj, Írott sajtós nívódíj, Életmű-díj, Pályakezdő-díj, Médiamenedzseri-díj, Benkő J. Zoltán díj (tipográfusok, tördelők, operatőrök, webfejlesztők, egyéb műszaki munkatársak), Pro Amicitia-díj (olyan személyiségeknek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak publikációikkal az etnikai kapcsolatok erősítésséért).

A jelölőket kérjük, hogy indoklással és publikációs anyaggal kiegészítve javasoljanak a díjakra a romániai magyar sajtóban dolgozó kollégákat, megjelölve, hogy kit melyik díjra taertanak érdemesnek.

Lehetővé tesszük azt is, hogy a szakmai díjak (az Életmű-díj és a Pro Amicitia-díj kivételével) legyenek megpályázhatóak. Ebben az esetben arra kérjük a kollégákat, hogy a pályázathoz csatoljanak szakmai életrajzot és egy publikációs listát.

Az Igazgatótanács értékeli a beérkezett javaslatokat és pályázatokat, majd kiegészítve saját javaslataival, meghozza a végleges döntést. A díjazottak végleges névsorának ismertetésekor nem tesszük publikussá, hogy a döntés szerkesztőségi jelölés, saját pályázat avagy igazgatótanácsi javaslat nyomán született.

A szerkesztőségek, illetve a tagok részéről érkező jelöléseket, továbbá a pályázatokat kérjük, legkésőbb 2021. augusztus 20-ig juttassák el a mure@mure.ro címre.