A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Szárhegy 2023 című kiállításával köszönti a magyar kultúra napját a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány. A tárlat január 18-án, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a marosvásárhelyi Bernády Házban. A kortárs művészettel való újabb találkozás a fennállása fél évszázadát ünneplő szárhegyi művésztelep négy tavalyi alkotótábori termését mutatja be a marosvásárhelyi közönségnek. A február 13-ig látogatható kiállításon 29 romániai, magyarországi, mongóliai, ghánai vizuális művész mutatkozik be. A megnyitón Nagy Miklós Kund művészeti író méltatja az eseményt.

A megnyitón átadják a szárhegyi központ és a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete partnerségében több éve létrehozott kulturális pályázatának a díjait. Közreműködik Simonffy Katalin, a MÚRE alelnöke és Kolcsár Béla, a művészeti központ vezetője.

Az idén is két kategóriában (írott sajtó és audiovizuális sajtó) adjuk át a 2023. évi díjakat. A Pro Cultura et Arte díj azzal a szándékkal jött létre, hogy elismerje azoknak az újságíróknak a munkáját, akik a sajtóban megjelent cikkekben, rádiós és televíziós műsorokban kiemelten foglalkoznak az erdélyi magyar kultúra és művészet tényszerű bemutatásával, népszerűsítésével, és ezt anyanyelvünk legkifinomultabb formájában fejezik ki.

Minden kultúra- és művészetszerető barátunkat szeretettel várjuk!