Hatodik alkalommal hirdette meg a tavasz folyamán a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete a Brassai Sajtófotó-kiállítást. Tizenhét pályázó több mint négyszáz felvételéből a zsűrizést követően mintegy ötvenet mutatnak be az anyag első kiállításán, 2021. november 9-én, 17 órától Nagyváradon, a várban található Vilidár István Galériában. Az online megnyitó élőben megtekinthető az EuroFotoArt Egyesület Facebook oldalán.

A kiállítás megnyitóján közreműködik Tóth István, az EuroFotoArt Egyesület elnöke, Szűcs László, a MÚRE elnöke, valamint Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Bartok, Kodály és Bihari Sándor egy-egy művéből ad elő.

A kiállított anyag november 9-30 között a helyszínen is megtekinthető, naponta 8-20 óra között a Fejedelmi palota C szárnyának 1. emeletén, a Vilidár István kiállítóteremben. A kiállítás zárónapján egy finisszázs keretében ismertetik a pályázat díjazottainak a névsorát, ezt az eseményt is online közvetítik majd, amennyiben a hónap végéig nem enyhítik a korlátozó intézkedéseket.

A tárlaton Barabási Attila Csaba, Albert Levente, Huszár Szilamér, Kerekes István, Kocsis Csaba, Móricz Sabján Simon, Ótos András, Pongrácz Panni, Sarány István, Sánta István Csaba, Sinka Pál, Szigeti Vajk István és Szekeres Attila fotói vesznek részt. Az anyag online is megtekinthető az Eurofotoart Egyesület oldalán.

A szervezők újdonságként közönségdíjat is átadnak, szavazni lehet a szerző és a kép címének megadásával hozzászólásként a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete Facebook oldalán, vagy levélben a mure@mure.ro címen.

 

Borítókép: Huszár Szilamér felvétele (Legényes) a kiállítás plakátjáról