Egyesületünk őszi találkozóján, Gyergyószárhegyen október 8-án este adjuk át a MÚRE 2022. évi szakmai díjait. Ezúttal is lehetőséget biztosítunk a szerkesztőségeknek, illetve tagjainknak is, hogy kollégákat jelöljenek az alábbi díjakra: Rádiós Nívódíj, Csép Sándor televíziós Nívódíj, Szilágyi Aladár írott sajtós Nívódíj, Életmű-díj, Balló Áron-díj pályakezdőknek, Médiamenedzser-díj, Benkő J. Zoltán-díj (tipográfusok, tördelők, operatőrök, webfejlesztők, egyéb műszaki munkatársak), Pro Amicitia-díj (olyan kollégáknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak publikációikkal, tevékenységükkel az etnikai kapcsolatok erősítéséért).

A jelölőket kérjük, hogy indoklással és publikációs anyaggal kiegészítve javasoljanak a díjakra a romániai magyar sajtóban dolgozó kollégákat, megjelölve, hogy kit melyik díjra tartanak érdemesnek.

Lehetővé tesszük azt is, hogy a szakmai díjak (az Életmű-díj és a Pro Amicitia-díj kivételével) legyenek megpályázhatóak. Ebben az esetben arra kérjük a kollégákat, hogy a pályázathoz csatoljanak szakmai életrajzot és egy publikációs listát.

Az Igazgatótanács értékeli a beérkezett javaslatokat és pályázatokat, majd kiegészítve saját javaslataival, meghozza a végleges döntést. A díjazottak névsorának ismertetésekor nem tesszük publikussá, hogy a döntés szerkesztőségi jelölés, saját pályázat, avagy igazgatótanácsi javaslat nyomán született.

A szerkesztőségek, illetve a tagok részéről érkező jelöléseket, továbbá a pályázatokat kérjük, legkésőbb 2022. szeptember 18-ig juttassák el a mure@mure.ro címre.

*

Emlékeztetőül: a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, partnerségben a MÚRE-vel az idén is odaítéli a Pro Cultura et Arte díjat. Megjelent anyagokkal jelentkezni ugyancsak szeptember 18-ig lehet, a részletes pályázati felhívás az alábbi linken érhető el: https://www.mure.ro/sajtodij-a-kulturaert-2022/.

Találkozzunk idén is Gyergyószárhegyen!