Volt egyszer egy – ma már legendássá vált – MÚRE közgyűlés, valamikor több mint két évtizeddel ezelőtt, amelyet az „öregek” manapság is fel-felbukkanó történeteiből ismerhetnek az ifjabb újságírók. Szovátán, amikor hatalmas indulatok csaptak össze a tisztújító közgyűlésen, és mindenki vehemensen védte az álláspontját. Kicsit világmegváltó hangulat uralkodott akkoriban az egyesületben – volt sok hangos szó, összecsapó indulatok és aztán jó hangulatú koccintás, énekszó és tánc.

Igen, valamikor ez volt a módi, hogy a komoly dolgokat követően előkerült Simó Ági kazettás magnója és az ezerszer lejátszott kazetták, az újságírók pedig hol az LGT-re ropták, hol éppen Zorán dalaira andalogtak. Azóta nem csak a MÚRE-ban telt el sok idő, hanem a hétköznapokban is. A táncparkett akkori ördögei közül jó páran ma már az égi lapot írják, szerkesztik, és lehet, hogy még egyesületet is alapítottak odafent…

Ezek a gondolatok jártak a fejemben februárban, amikor – helyszínnézőbe március 24-26-i MÚRE rendezvényünknek – Bögözi Attila ügyvezető igazgató társaságában leparkoltam a szovátai Teleki Oktatási Központ előtt. Mert ez volt az egyik helyszíne a valamikori nagy buliknak. Kívülről majdnem olyan, mint régen, belépve viszont egy másik világ fogadott: korszerű, esztétikus, kellemes meleg, finom kávé a felújított ebédlőben, kedves recepciós hölgy és készséges intézményvezető: Biró Zsolt, az egykori kolléga, aki néhány perc alatt biztosított arról, hogy ezen a helyszínen a MÚRE rendezvényei ismét otthonra találnak. Nem csak többféle igényt kielégítő, ízlésesen berendezett szobák, hanem három különböző befogadóképességű konferenciaterem, szabadidős tevékenység aktív eltöltésére alkalmas terek, és – nem utolsó sorban – a tavaly átadott wellness-központ mind-mind izgalmas élményeket ígér. Ez utóbbi mindenképpen megér még pár szót: egy tanmedence, egy sós medence, egy gyermekmedence, egy pezsgőfürdő és háromféle szauna – azt hiszem, ennél kevés jobb hely van, ahol egy szakmai nap fáradalmait kipihenhetné az újságíró… Nyilván egy finom vacsora után – ez utóbbit is megkóstoltuk, csak, hogy ne áruljunk zsákbamacskát.

Megújult tehát az egykori vállalati üdülőnek épült Teleki Oktatási Központ: Teleki Hotel, konferenciaközpont és wellness lett belőle. És megújult a MÚRE is: közhasznú egyesületté vált, amely sok lehetőséget és ugyanakkor felelősséget is tartogat. Bízzunk benne, hogy együttműködésükből csak valami jó dolog születhet. Gyertek minél többen, győződjetek meg.

Kulcsár Andrea/ Marosvásárhely

Fotó: Teleki Hotel FB oldala