November 30-án zárul a nagyváradi várban a Vilidár István Galériában idei sajtófotó pályázatunk első kiállítása, s a tárlat finisszázsán jelentjük be az idei díjazottakat. Ezúttal lehetőséget teremtünk arra is, hogy a látogatók a helyszínen és online szavazhassanak az általuk legjobbnak tekintett képre. A következő napokban a mure.ro oldalon megtekinthetik a teljes sorozatokat, illetve a zsűri által beválogatott egyéni felvételeket, s ezekre leadhatják szavazatukat. Szavazni lehet Facebook oldalunkon egy lájkkal, vagy levélben a mure@mure.ro címen.

Az alábbiakban Móricz Sabján Simon Ricsi című fotóriportját tekinthetik meg.

 

Ricsi
Mészáros Ricsi 30 éves, Budapesten él. 2021 márciusában fertőződött meg koronavírussal, majd otthonából mentő vitte el az Uzsoki utcai Kórház sürgősségi betegellátó osztályára, ahonnan szinte azonnal a COVID intenzívre került.
59 napig volt az osztályon, szinte végig lélegeztetőgépre kötve, végül 113 nap után a kórház hőseként távozott. Az életben maradása az egész intézmény közös ügye lett, mivel Ricsi esélyei sokáig voltak erősen kérdőjelesek az orvosok és nővérek számára. 14 egység vért kapott, a veséje többször leállt és a koronavírus szinte minden szervét megtámadta. Most már otthon van, 25 kilót fogyott, és most fel kell készülnie a lehetséges poszt-COVID tünetekre is. Életbenmaradása viszont rendkívül erős hitet adott saját magának és az Uzsoki dolgozóinak is.