A több mint százéves múltra visszatekintő Kárpáti Igaz Szó Kárpátalja legfontosabb és legismertebb magyar médiaterméke. A százados hagyomány mellett a közelmúltban állandó jellemzője volt a megújulás. Megújult a honlapjuk (kiszo.net), podcastokkal és KISZó-videókkal jelentkeztek, erős a jelenlétük a közösségi médiában. Kárpátalján egyedüli médiumként saját applikációt fejlesztettek ki.

Az ukrajnai háború a Kárpáti Igaz Szót is nehéz helyzetbe sodorta. A magyarság felgyorsult elvándorlása miatt példányszámcsökkenés figyelhető meg, a nyomdai költségeik meredeken emelkedtek.

A kiadó egy pillanatig sem állította le a lap nyomtatását, míg az online felületükön megduplázták a közölt hírek, információk számát. Annak érdekében, hogy kompenzálni tudja a háború miatti bevételkieséseket és a szülőföldjükön tarthassák elhivatott kollégáikat, a Kárpáti Igaz Szó

szolidaritási előfizetést hirdet az anyaországban és a külhoni magyar régiókban élők számára.

Mint közleményük fogalmaz: „Számítunk azokra, akik szívügyüknek érzik a kárpátaljai magyar írott szó megmaradását e nehéz időkben is.”

Szerkesztőségek, cégek, vállalkozások évi 30 ezer forintért, magánszemélyek 20 ezer forintért köthetnek Kárpáti Igaz Szó szolidaritási előfizetést. Cserébe a lap személyre szabott e-mailben heti rendszerességgel tájékoztatja az előfizetőt legújabb digitális (podcast, videó) tartalmaikról, eljuttatják nyomtatott lapszámaik elektronikus változatát PDF-formátumban, hozzáférést biztosítanak új és egyedi KISZó-applikációjuk használatához. Igény esetén a nyomtatott újságot is rendszeresen elpostázzák.

 

Kérjük a MÚRE tagjait, a sajtóban dolgozó kollégáinkat, a romániai magyar szerkesztőségeket, kiadókat, járuljanak hozzá a Kárpáti Igaz Szó 102 éve íródó történetének folytatásához, s népszerűsítsék ezt a lehetőséget ismerőseik körében. Küzdeni mindig, feladni soha! Legyen béke!

 

Az előfizetés részleteiről az ITT található kérdőív kitöltése után értesülhet, a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán is hagyhat üzenetet vagy írhat kollégáinknak e-mailt az igazikiszo@gmail.com címre.