Mivel a szokásos riporttáborok megrendezésére még néhány hónapig nincs lehetőség, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MURE) riportpályázatot hirdet a koronavírus járvánnyal kapcsolatos rendkívüli intézkedések utáni időszakkal, a hétköznapokhoz való visszatérés különböző élethelyzeteivel kapcsolatos riportok készítésére. A lehetséges tematikát nem kívánjuk korlátozni, megjeleníthetők egyéni sorsok, munkahelyek, helyi vagy más jellegű közösségek, gazdasági szereplők, továbbá  a megváltozott élethelyzetek, a járvány idején a védekezésben aktívan részt vevők bemutatása egyaránt lehetséges. Megjeleníthetők például (de nem csupán) környezetvédelmi, turisztikai, oktatási vonatkozású helyzetek. Nem kizáró ok, ha az anyag 2020. május 15. és augusztus 15. között a médiában időközben megjelenik.

Pályázhatnak romániai magyar újságírók és más külhoni magyar kollégák, illetve magyarországi újságírók. A pályaművekhez kérjük, rövid életrajzot mellékeljenek, illetve jelezzék, hogy hozzájárulnak a pályamű kiadásához, illetve újraközléséhez.

A felső terjedelmi határ 20000 jel szóközökkel, rádiós-televíziós anyag esetében 20 perc, fotóriportnál 12 felvétel maximum 2000 jel kísérőszöveggel. A pályaművek beküldési határideje 2020. augusztus 15., a műveket (nagyobb fájlok esetében tömörített formában) a mure@mure.ro címre kérjük eljuttatni.

A legjobb anyagokból válogatva, a MÚRE könyvet ad ki, az audiovizuális pályaműveket internetes oldalán mutatja be. 

Díjazás: I. díj 1000 lej, II. díj 500 lej, III. díj 300 lej.  További különdíjat adhatnak át a pályázat szervezésébe bevont partnereink.

 

Marosvásárhely

  1. május 17.