Kedves kollégák! Egyesületünk egy hónap múlva, június 8-10. között tartja 2023. évi riporttáborát Négyfaluban (Brassó megye) és környékén, partnerségben a Barcasági Csángó Alapítvánnyal. Elkezdtük a lehetséges témák feltérképezését, természetesen örömmel várjuk a ti javaslataitokat is.

Kérjük, hogy a jelentkezéshez töltsétek ki az alábbi online jelentkezési űrlapot, fontos, hogy az érkezési időpontokat, szállásigényeket idejében összesíteni tudjuk, mert idén is lehetőséget biztosítunk csütörtöki érkezésre, hogy aki már péntek délelőtt is szeretne dolgozni, az megtehesse ezt. A riporttábor résztvevőinek maximális létszáma 15 személy, a részvételi jogosultság alapkritériuma a jelentkezési űrlap kitöltésének időbeni sorrendje. Az Igazgatótanács fenntartja magának a jogot, hogy túljelentkezés esetén saját hatáskörében döntsön a résztvevők személyéről.

Folytatva a Covid járvány előtti hagyományokat, a MÚRE idén újból meghívja a VMÚE tagokat is a riporttáborba, esetükben a résztvevők személyéről a VMÚE vezetősége dönt, a vajdasági kollégákra nem vonatkozik a létszámkeret.

A jelentkezők részére a későbbiekben további információkat küldünk a tábor programjával, a témákkal, riportalanyokkal, elérhetőségeikkel kapcsolatban. A részvételi díj 90 lej, amit az anyag leadását követően a szerző jövő évi tagdíjába jóváírjuk. A könyvbe válogatott szerzők a riportkötet megjelenéskor 5-5 tiszteletpéldányra jogosultak.

 

Jelentkezési űrlap

 

A Fehér megyei riportkötetet pontosan egy évvel a riporttábort követően, június közepén mutatjuk be Nagyenyeden, a Fehér Megyei Magyar Napokon. A pontos időpontról és a helyszínről, a bemutató szervezésének részleteiről a szerzőknek tájékoztatást küldünk.